Kennis is voor mij een belemmering van het creatieve proces.

“Ik begin meestal zonder voorstel of uitgangspunt met tekenen of schilderen. Op een leeg vlak onstaat een voorstelling die me vaak verrast door een maruth kleerekoperonverwachte invulling van de ruimte op het papier.
Veel van mijn inspiratie komt uit de natuur. Het ontstaan en groeien van planten boeit me. Telkens verbaas ik me er weer over hoe een plant vanuit een zaadje zijn uiteindelijke vorm vindt. Het is een ritmisch en sensueel proces dat ik bijna lijflijk ervaar. Dieren roepen weer andere gevoelens bij mij op. Vooral de beweeglijkheid spreekt tot mijn verbeelding. Dat ik vroeger veel aan mime en dans deed, heeft hier zeker mee te maken”.

 

“Ik werk graag met krijt en acryl. Ook combineer ik aquarel met krijt. Meestal werk ik op gewoon tekenpapier en een enkele keer op hardboard.
Ik gebruik tekeningen in potlood of inkt als uitgangspunt voor werk in pastel, acryl en olieverf.

 

 

Als beeldendtekening maruth kleerekoper kunstenaar ben ik een pure autodidact. Vanuit ‘weten’ kan ik niet tekenen en schilderen. Ik wil zoeken en onderzoeken en leren door te doen. Het kan altijd beter”.

 

Ik accepteer opdrachten voor werk in groter en/of aangepast formaat, andere techniek en materiaal of voor het decoreren van voorwerpen en meubels.
Ik werk ook in opdracht met als uitgangspunt mijn tekeningen. Je kan bv. een tekening uitkiezen waarvan ik een schilderij maak of waarmee ik iets decoreer.

 

Ik geef workshops kleien en tekenen, zowel voor kinderen als volwassenen. Neem contact met me op voor nadere informatie.

 

Bezoek ook mijn picasawebsite: www.picasaweb.google.com/elimaruth